Yılın Okuyucusu Olmak İster Misiniz?

Her yıl Beyoğlu Kütüphanelerinde yıl boyunca en çok kitap okuyanlar ödüllendiriliyor. Açıldığı günden bu yana kitap okumaya teşvik amacıyla çeşitli okuma etkinlikleri düzenleyen Turabibaba Kütüphanesi, kitap okumanın daima kazandırdığını göstermek amacıyla bir yıl boyunca en çok kitap okuyan okuyucularına ödüller veriyor.

7’den 77’ye herkes yarışmaya katılabiliyor

Yılın Okuyucusu olabilmek için başvuruya gerek yok. Kütüphane üyeleri arasından yıl boyunca en çok ödünç kitap alıp okuyup iadesini yapanlar ödüle hak kazanıyor. Ödül üç kategoride birincilere veriliyor.  7-14 Yaş Çocuk Kategorisi,15-30 Yaş Genç Kategorisi, 31-100 Yaş Yetişkin Kategorisi’nde birinciler ödüllerini düzenlenen törenle alıyorlar. Turabibaba Kütüphanesi kursiyerlerinin sahne aldığı törende birinciler ödüllerini ve Yılın Okuyucusu Sertifikalarını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın elinden alıyorlar.