Öğrencilerden Başkan Yıldız’ı Duygulandıran Şiir
Turabibaba Kütüphanesinde düzenlenen Kırmızı Sedir söyleşisine katılan Başkan Yıldız’a, öğrenciler ezberledikleri “Sevgi Çelengi” şiirini okuyarak sürpriz yaptılar.

Kırmızı Sedir Söyleşileri Devam Ediyor
Beyoğlu Kütüphaneleri’nde Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin üçüncüsü, sevilen çocuk edebiyatı yazarlarından, Rıfat Batur ile gerçekleştirildi.

Öğrenciler Yıl Sonu Gösterisi ile Tam Not Aldı
Turabibaba Kütüphanesi’nde eğitim alan öğrenciler, yılsonu kapanış programında hünerlerini sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe katılan Başkan Yıldız, “Bizim en büyük gayemiz gelecekte Türkiye’yi yönetecek olan çocuklarımızın en iyi eğitimi almasıdır.” dedi.

Beyoğlu Çocuk Meclisi Toplandı
Beyoğlu Çocuk Meclisi, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel olarak toplandı. Mahmut Sami Aktaş Başkanlığında gerçekleşen oturumda, kütüphane kollarının kurularak Beyoğlu’ndaki kütüphanelerin tanıtımına katkı sunulması teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

55. Kütüphaneler Haftası Beyoğlu’nda Coşkuyla Kutlandı
55. Kütüphaneler Haftası, Beyoğlu’nda düzenlenen bir birinden renkli etkinliklerle kutlandı. 25-31 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinlikler kapsamında aileleriyle birlikte atölye çalışmalarına katılan çocuklar, düzenlenen çeşitli gösterilerle unutulmaz bir hafta geçirdiler.

Çocuklar Hezarfen İle Beyoğlu’nu Keşfediyor
Beyoğlu Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Hezarfen ile Tarihe Yolculuk’ isimli kitap serisinin tanıtım lansmanına katılan Başkan Demircan, “Karakterler üzerinden eğitim gerçekleştirmek çok etkili bir yöntem. Böyle bir karakteri günümüze uyarlayıp bu karakter üzerinden semtimizin tarihi mekanlarını tanıtmak kıymetli bir düşünceydi.” dedi.

Öğrenciler, Çanakkale Şehitlerini Andı
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’nda gençlere seslenen Başkan Demircan, “Çanakkale'de savaşan gençler birer kahramandı, sizlerde günümüzün kahramanısınız.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi Çocuk Meclisi Toplandı
Beyoğlu Belediyesi Çocuk Meclisi, Beyoğlu Belediyesi Meclis salonunda toplandı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen; Mahmut Sami Aktaş Meclis Başkanlığına, Rojda Gül Aslan ve Yunus Emre Bekçi Divan ise Kâtipliği görevine seçildi.

Turabibaba’dan Çocuklara Özel Kandil Programı
Beyoğlu’nda Regaip Kandili münasebetiyle çocuklara özel kandil programı düzenlendi. Çocukların tiyatro gösterileri ve seslendirdiği ilahilerle renk kattığı gecede katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Öğrenciler Milli Mücadele Dönemini Anlattı
Beyoğlu’nda okullar arası düzenlenen “Milli Mücadele Destanı” konulu Kompozisyon ve Şiir Yarışmasında, öğrenciler milli mücadele dönemini ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.

Beyoğlu’nda Öğrenciler Tatilin Keyfini Çıkartıyor
Beyoğlu’nda öğrenciler yarıyıl tatilinin keyfini çıkartıyor. Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı kütüphanelerde kendilerine karne hediyesi olarak sunulan sinema gösterimlerine katılan öğrenciler, yine kendilerine hediye edilen kitaplarla dolu dolu bir tatil geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yılın Okuyucuları Ödüllendirildi
Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi tarafından düzenlenen Yılın Okuyucusu Ödül Töreni'nde konuşan Başkan Demircan, “İnsan merak ettiğinde okur, eğer merak etmezseniz, bir şeyin bir şeyin peşine düşmezseniz okuduğunuzun faydası olmaz. Ama merak edip araştırırsın ve okursun. Merak ettiğin için de aklında kalır” dedi.

Yerli ve Milli Karakter Hezarfen Öğrencilerin Gönlünü Fethetti
Beyoğlu Belediyesi tarafından, ünlü Türk bilgini Hezarfen Ahmet Çelebi’ den esinlenerek oluşturulan Hezarfen Çocuk Karakteri’nin maceralarını anlatan tiyatro oyunu öğrencilerle buluştu. Tamamen yerli ve milli bir karakter olan Hezarfen öğrencilerin gönlünü fethetti.

Kırmızı Sedir Söyleşileri Devam Ediyor
Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu’nda yaşayan çocukların sosyal-kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Kırmızı Sedir’ söyleşilerinde çocukları sevilen yazarlarla buluşturmaya devam ediyor

En Güzel Laleler Ödüllerildi
Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Lale Vakfı işbirliği tarafından bu yıl 2’cisi düzenlenen “Çocuk Gözüyle Lale Konulu Resim Yarışması”nda dereceye girenler ödüllerini aldılar

Hasköy Sahil Çocuklarla Şenlendi
Turabibaba Kütüphanesi’ndeki kurslara katılan çocuklar, yıl boyunca öğrendikleri dans, müzik ve tiyatro gösterilerini yılsonu kapanış etkinliğinde sahneledi.

Juri En İyi Lale Değerlendirmesini Yaptı
Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Lale Vakfı işbirliği tarafından 2’cisi düzenlenen “Çocuk Gözüyle Lale Konulu Resim Yarışması”nda jüri değerlendirmesini yaptı. Ödüller 15 Mayıs 2018 tarihinde törenle verilecek.

Beyoğlu Belediyesi Çocuk Meclisi kuruldu
Beyoğlu Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Meclisi ilk oturumunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirdi. Oturuma katılarak çocukların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Demircan, “Çocukların demokratik hayatı öğrenmeleri ve katılım sağlamaları ülkemizin geleceği açısından çok önemli.” dedi.

Öğrenciler Milli Şairimiz Mehmet Akif’i anlattı
Beyoğlu’nda okullar arası düzenlenen “Milli İrade ile Sönmeyen Işık Hilal ve İstiklal” konulu Kompozisyon ve Şiir Yarışmasında, öğrenciler milli şairimiz Mehmet Akif’i anlattı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Kompozisyon ve Şiir Yarışması Ödül Töreni
Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Milli İrade Gücü ile Sönmeyen Işık Hilal ve İstiklal” konulu kompozisyon ve şiir yarışması ödül töreni 20 Mart 2018 Salı günü yapılacak.

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...

Salı - Pazar 09:00 - 18:00
Pazartesi ve Resmi tatillerde kapalıdır.
Kütüphanemizde 24 saat hizmet alabileceğiniz çalışma alanları mevcuttur