En Güzel Lalelere Ödül
Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Lale Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen “Çocuk Gözüyle Lale Konulu Resim Yarışması”nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Turabibaba Kütüphanesi Öğrencileri’nden Görkemli Kapanış
Turabibaba Kütüphanesi’ndeki kurslara katılan çocuklar, yıl boyunca öğrendikleri dans, müzik ve tiyatro gösterilerini yıl sonu kapanış etkinliğinde sahneledi.

Beyoğlu’nun Çocuklarından Özel Kandil Programı
Beyoğlu Belediyesi’nin Berat Kandili münasebetiyle düzenlediği ‘Çocuk Gözüyle Kandil’ programına katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öğrencilerin sunumlarını izledi, kandillerini tebrik etti.

Yılın Okuyucuları ödüllendirildi
Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok kitap okuyan üyelerini ödüllendirdi. Şişhane Gençlik Merkezinde düzenlenen Yılın Okuyucusu Ödül Töreni'nde 7-14 yaş Çocuk, Genç ve Yetişkin kategorilerinde en fazla kitap okuyan üyelere sertifikaları ve ödülleri takdim edildi.

Çocuk Gözüyle Lale Resim Yarışmasının galipleri ödüllendirildi
Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Lale Vakfı ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Çocuk Gözüyle Lale” Resim Yarışması düzenledi.

Öğrencilerden Kırmızı Sedir Söyleşilerine yoğun ilgi
Beyoğlu Belediyesi tarafından her hafta düzenlenen Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu ünlü oyuncu Cenk Torun oldu. Torun, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide tiyatro ve oyunculuk hakkında merak edilen soruları cevaplandırdı.

Beyoğlu’nda 23 Nisan coşkusu devam ediyor
Beyoğlu’nda 23 Nisan coşkusu tüm hızıyla devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Çocuk Şenliklerinin bu seferki adresi Halıcıoğlu Çıksalın Meydanı oldu.

Okmeydanı Kütüphanesi yılın okuyucularını ödüllendirdi
Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Kütüphanesi tarafından düzenlenen Yılın Okuyucusu Ödül Töreni'nde konuşan Başkan Demircan, "Artık internet çağındayız. Bu internet çağında çocuklarımızı daha fazla birikimlerle bir araya getirmekte bizlerin vazifesidir." dedi.

Başkan Demircan çocuklarla oyun atölyesinde
Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'nin Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlediği 'Nöbetçi Kütüphane Gecesi'nde, çocuklar anne ve babalarıyla birlikte doyasıya eğlendi.

Beyoğlu yeni kütüphanesine kavuştu
Beyoğlu’nda 53. Kütüphane Haftası kapsamında Alev Ofluoğlu Semt Konağı’nda bir yeni kütüphane daha açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Kütüphanenin açılış töreninde konuşan; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Genişleyerek devam ediyoruz. Bugün buna bir ilave daha yaptık."dedi.

Kırmızı Sedir Söyleşisi’nin konuğu oyuncu Emine Ün oldu
Beyoğlu’nda 53. Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen Kırmızı Sedir Söyleşisi’nin konuğu oyuncu Emine Ün oldu.

2017

Çocuklar sevdiği yazarlarla buluşmaya devam ediyor
Beyoğlu'nda her hafta öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen Kırmızı Sedir Söyleşileri'nin bu haftaki konuğu Yazar Mevlana İdris Zengin oldu. Öğrencilere kitap okumanın ve kütüphane kullanmanın önemini anlatan Yazar Zengin, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

2017

İstiklalden İstikbale Milli Birlik Şuuru konulu ödüllü yarışmanın sonuçları belirlendi
Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Ortaokullarda şiir Liselerde kompozisyon kategorilerinde düzenlenen ödüllü yarışmanın sonuçları belirlendi.

Öğrenciler şiir ve kompozisyonlarıyla Mehmet Akif’i anlattı
Beyoğlu’nda İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u tanımak ve milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden hatırlatmak amacıyla "İstiklalden İstikbale Milli Birlik Şuuru Şiir ve Kompozisyon Yarışması" düzenlendi.

Turabibaba Kütüphanesi’nde “Osmanlı Türkçesi” kursları başladı
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın talimatlarıyla “Artık Bakıp Geçmeyeceksiniz” sloganıyla başlatılan “Osmanlı Türkçesi Kursları” Turabibaba Kütüphanesi’nde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Beyoğlu’nda genç karikatüristler yetişiyor
Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi tarafından 7-14 yaş arası çocuklar için düzenlenen kurslarımız yoğun katılımıyla devam ediyor.

Turabibaba Kütüphanesi Çocuk Korosu sahneye çıkmak için gün sayıyor
Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi tarafından 7-14 yaş arası çocuklar için düzenlenen birçok branşın yanında Çocuk Korosunun sesleri yükseliyor.

Öğrenciler şiir ve kompozisyonlarıyla Mehmet Akif’i anlatacak
Beyoğlu’nda İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası dolayısıyla ödüllü Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenleniyor.

Beyoğlu’nda Eğitime Sinema Molası
Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi bu yarıyıl tatilinde de öğrencilerin karne hediyesini unutmadı. Öğrenciler, yarıyıl tatili boyunca Turabibaba Kütüphanesi’nde gösterilecek olan birbirinden renkli ve eğlenceli filmlerle unutulmayacak bir yarıyıl tatili geçirecek.

Turabibaba Kütüphanesi geleceğin yazarlarını yetiştiriyor
7-14 yaş grubu öğrencilerin katıldığı Yazarlık Atölyesi’nde duygu ve düşüncelerini yazılı olarak ifade edebilmek için eğitim alan çocuklar, yazdıkları şiir ve metinlerle de teorik bilgilerini pratiğe dökmeyi öğreniyor.

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...