Turabibaba Kütüphanesi’nden Ödüllü Yarışma

“Milli İrade Gücü ile Sönmeyen Işık Hilal ve İstiklal” konulu kompozisyon ve şiir yarışması Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek. Yarışma başvuruları 6 Şubat 2018 tarihinde başladı

Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde kabulünün 97. Yıldönümü vesilesiyle şiir ve kompozisyon yarışması düzenliyor. Öğrencilerin milli ve manevi duygularını canlı tutmak, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak amacıyla düzenlenecek yarışmanın konusu “Milli İrade Gücü ile Sönmeyen Işık Hilal ve İstiklal”.

Son Başvuru 23 Şubat 2018

İlçedeki ortaokul öğrencilerinin şiir, lise öğrencilerinin kompozisyon yazarak katılabilecekleri “Milli İrade Gücü ile Sönmeyen Işık Hilal ve İstiklal” konulu yarışmanın başvuruları 6 Şubat 2018 tarihinde başladı. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler yazdıkları şiir ve kompozisyonları 23 Şubat 2018 tarihine kadar eğitim gördükleri okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. Okul müdürlüklerinde toplanan şiir ve kompozisyonlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Ödül Töreni 12 Mart’ta

2-8 Mart 2018 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde toplanacak seçici jüri eserlerin değerlendirmesini yapacak. Dereceye giren şiir ve kompozisyonlar Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nin 12 Mart 2018 tarihinde düzenleyeceği ödül töreninde ödüllerini alacak. Ödül töreninde, iki kategorideki birincilere Laptop, ikincilere Tablet, üçüncülere Mp4 Çalar hediye edilecek. Mansiyon ödülü ise kitap seti olacak. Yarışmaya katılıp okulunda dereceye giren ilk 5 eser sahibine katılım belgesi verileceği ödül töreninde öğretmenlere teşekkür belgesi takdim edilecek