Öğretmenler Günü Söyleşiyle Kutlandı

Turabibaba Kütüphanesi Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde konuğu bir öğretmendi. “Tebessüm Öğretmen ve Öğrencileri” kitabı yazarı  Eğitimci-Yazar Duran Çetin çocuklarla buluştu.

“24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle Kırmızı Sedir Söyleşileri’nde bu hafta bir eğitimci konuk edildi. Eğitimci- Yazar Duran Çetin, kitabıyla aynı adı taşıyan “Tebessüm Öğretmen ve Öğrencileri” adlı söyleşini gerçekleştirdi. Kütüphanenin konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

BAŞARILI OLMANIN SIRRI ÇOK OKUMAK VE ÇOK ÇALIŞMAK

Yazar Duran Çetin, söyleşisine, kitap okumanın öneminden bahsederek başladı. Başarılı olmanın sırrının çok okumak ve çok çalışmak olduğunu belirten Çetin, “Televizyon izlemeyi, bilgisayarda  oyun oynamayı ve cep telefonuyla zaman geçirmeyi bırakmasınız. Bunların yerine kitap okumayı seçmelisiniz. Gelecekte en önemli görevlerde ve mevkilerde bulunmak,  insanlara faydalı olmak istiyorsanız okumanız gerekir. Üniversite okumak, insanlara faydalı olmak ve mutlu olmak istiyorum diyorsanız bunu bilincinize yerleştirmelisiniz. Planlı ve kararlı olmalısınız” diye konuştu.

ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİSİ SAĞLAM OLMALI

Öğretmen-öğrenci ilişkisinin  sağlıklı olması gerektiğini belirten Yazar, kendi hayatından örnekler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğretmeni sevmeden başarının gelmeyeceğinin altını çizen Çetin, şöyle konuştu; “Öğretmenler bizi hayata hazırlar ve bize yön verir. Öğretmeni sevmeden başarı sözkonusu bile olmaz. Öğretmeni sevmenin yanı sıra, öğretmeni derslerde çok iyi dinelemelisiniz. Ayrıca, ödevleri eksiksiz yapmalısınız.”  Söyleşinin sonuna doğru öğrenciler, “Tebessüm Öğretmen ve Öğrencileri” kitabı ile ilgili sorular sordular, kitaptaki karakterler hakkında konuştular. Sorulara ayrı ayrı cevap veren Çetin, kitaplarında yazılanların bir kısmının gerçek, çoğunluğunun kurgu olduğunu söyledi.  Her söyleşi sonrası olduğu gibi çocuklar,  Turabibaba Kütüphanesi’nin bir hafta önce kendilerine hediye ettiği ve okudukları “Tebessüm Öğretmen ve Öğrencileri” kitabını imzalattılar.