'Yazarlık Atölyesi' ilk dersini yaptı

Turabibaba Kütüphanesi’nde “Yazarlık Atölyesi” başladı. Her yıl İlkokul 4.Sınıf öğrencilerine eğitim veren atölyeye bu yıl da yazar olmak isteyen çocukların ilgisi büyük.

Beyoğlu Belediyesi’nin geleceğin yazarlarını yetiştirmeyi amaçlayarak üç yıl önce başlattığı “Yazarlık Atölyesi” bu dömemde de Turabibaba Kütüphanesi’nde devam ediyor.

İLK DERS HEYECAN VARDI

İlkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin katıldığı atölyenin bu dönem ilk dersi Yazar Şenol Tombaş rehberliğinde başladı.İlk ders oldukça keyifli geçti. Yazar, ilk derste öğrencilerle edebiyat ve yazarlık üzerine sohbet etti. Onlardan gelen sorulara cevap verdi. Öğrencilere kendi hayal dünyalarından kurmaca metinler yazdıran Tombaş, çocukların yaratıcılık ve üretkenlik yönlerini gözlemledi. Çocuklar ilk derste oldukça istekli ve heyecanlıydı.

YAZARLIK ATÖLYESİNİN ÇOCUKLARA FAYDASI

Yazarlık atölyelerinin öğrencilere çok faydalı olduğu şüphesiz. Öğrenciler, yorum, bilgi ve paylaşım esaslı atölyede üretme cesareti kazanıyor. Öykü yazma tekniklerini, yazınsal metinde kurguyu öğreniyorlar. Yazı yazmayı seven ve yeteneği olan, hayal dünyası gelişmiş çocuklar için yazarlık ayölyesi yeteneklerini keşfetme imkanı sunuyor. Yazar Tombaş, bu atölyede, çocukların sınırsız hayal güçleri kullanmaları için akıl sınırlarını zorladıklarını; böylece gelişmelerini sağladıklarını söyledi. Tombaş, yazarlık atölyesine katılan çocukların doğru düşünmeyi ve empati yapmayı öğrendiklerini, hayal gücünü sınırsızca kullandıklarını, yaratıcılıklarını geliştirdiklerini ifade etti.