Kırmızı Sedir’de “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” Kutlandı

Turabibaba Kütüphanesi Kırmızı Sedir Söyleşileri’ “Dünya Çocuk Kitapları Haftası”nda “Anadolu Masalları” kitabının yazarı Ahmet Efe’yi çocuklarla buluşturdu.

Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan hafta her yıl tüm yurtta “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” olarak kutlanıyor. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapları sevdirmek amacı ile düzenlenen Kırmızı Sedir Söyleşileri bu haftayı yine çocuklarla kutladı.

KİTAP OKUMANIN ÖNEMİ KONUŞULDU

Bu hafta içinde düzenlenen söyleşinin konuğu çocuk edebiyatı yazarı ve şair Ahmet Efe idi. Çocuklar için öyküler ve masallar yazan Efe, konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye yazdığı “Anadolu Masalları” kitabı ile geldi. Yazar, söyleşisine, “Dünya Çocuk Kitapları Haftası”nın önemine değinerek başladı. Kitap okumanın insan zihnine ve dünyasına neler kattığını örneklerle anlattı. Özellikle çocukların kitap okuması gerektiğinin üstünü çizen Efe, kitap okuma alışkanlığı olan çocukların okul hayatında daha başarılı olduklarını, düşünme fonksiyonlarının geliştiğini, fikir üretme kabiliyetlerinin arttığını ve kelime hazinesinin arttığını böylilikle kolay iletişin kurabildiğini  anlattı.

ÇOCUKLARA ANADOLU MASALLARI

Yazar Ahmet Efe, söyleşinin ilerleyen dakikalarında çocuklar için yazdığı “Anadolu Masalları” kitabını anlattı. Kitap, bir balıkçı kasabasında yaşasayan Mehmet’in babası Ömer Kaptan’ın ona yaptığı küçük bir kayıkla denize açılmasını ve balıkçılığı öğrenirken yaşadığı maceraları anlatıyor. Yazar, yalnız başına denize açılan Mehmet’in maceralarını anlatırken söyleşiyi dinleyen çocuklar oldukça ilgiliydi. Her söyleşi öncesi olduğu gibi bu söyleşiden bir hafta önce de Turabibaba Kütüphanesi katılımcılara konuşmacının kitabını hediye ettti. Bir hafta boyunca “Anadolu Masalları” kitabını okuyan çocuklar akıllarında kalanları Efe ile paylaştı.

Oldukça keyfili geçen söyleşi sonunda çocuklar kitaplarını imzalatmayı ve fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler.Yazarın çocuklar için yazdığı diğer masal kitaplarından bazıları; Keloğlan Keleşoğlan, Ağacın Rüyası, Gökkuşağındaki Salıncak, Kafdağındaki Adam’dır.