10 Kasım'a Özel Kırmızı Sedir Söyleşisi

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ndaki konusu “Gazi Mustafa Kemal Atatürk”tü

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için her hafta Turabibaba Kütüphanesi’nde düzenlenen Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin 10 Kasım 2017 Cuma tarihli söyleşisinin konuğu bir tarihçiydi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mustafa Göleç söyleşisinde dört yıl önce kaybettiğimiz Yazar Yılmaz Yeşildağ’ın “Mustafa Kemal Atatürk” kitabındaki Atatürk’ü çocuklara anlattı.

İNTERAKTİF SÖYLEŞİ VERİMLİ GEÇTİ

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında düzenlenen söyleşide Göleç, Yazar Yılmaz Yeşildağ’ın kitabındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nerede, nasıl ve hangi koşullarda büyüdüğünü, bulunduğu çağda dünya görüşünün nasıl şekillendiğini anlattı. Göleç’in anlatımı sonrası söyleşi öğrencilerle sohbet şeklinde devam etti. Söyleşiye katılan öğrenciler, Turabibaba Kütüphanesi tarafından  bir hafta önce kendilerine armağan edilen ve okudukları “Mustafa Kemal Atatürk” kitabından akıllarında kalanları Göleç’le paylaştışar. Söyleşi zaman zaman soru cevap şeklinde devam etti.

Yazar Yılmaz Yeşildağ’ın çocuklar için yazdığı “Dahiler Kulübü” dizisinin ilk kitabı olan  “Mustafa Kemal Atatürk” Mustafa adlı bir çocuğun Atatürk olmasını sağlayan temel taşlar üzerine kurulmuş bir kitap.