'Senin Gözünden 15 Temmuz Destanı' Hikayelerinin Ödülleri Belli Oldu

Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçedeki ortaokul ve liseler arasında düzenlenen “Senin Gözünden 15 Temmuz Destanı” konulu hikâye yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Ödül töreni 31 Ekim 2017 tarihinde düzenlenecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına düzenlenen hikâye yarışmasının beş üyeden oluşan jürisi değerlendirmesini yaptı. Yazar Beşir Ayvazoğlu başkanlığında Turabibaba Kütüphanesi toplantı salonunda toplanan jüri üyeleri, ortaokul ve lise kategorisinde değerlendirmelerini yaparak dereceye girenleri belirledi.

ÖDÜL TÖRENİ 31 EKİM’DE YAPILACAK

Beyoğlu Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün organize ettiği yarışmaya 67 hikâye katıldı. Hikâyeler arasında dereceye giren öğrenciler, 31 Ekim 2017 tarihinde Şişhanedeki Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek törenle ödüllerini alacaklar. Ödül töreni başlama saati 14.00.“Senin Gözünden 15 Temmuz Destanı” konulu hikaye yarışması ile ortaokul ve lise çağındaki çocukların, ülkemiz için yeni bir kurtuluş günü olarak tanımlanabilecek olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü anlayabilmesi ve o gün ile ilgili bilinçlerini yükseltmek amaçlanmıştır.

DERECEYE GİRENLER ÇANAKKALE’YE GİDECEK

Ortaokul ve lise kademesinde dereceye giren ilk 5 öğrenci, branş öğretmenleri ile birlikte Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ziyaret edecek. Her iki kademede yarışmaya katılan tüm öğrencilere plaket verilecek. Ayrıca, yarışmaya katılan tüm öğrenciler 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret edecek.