Çocukların Uzay’a Yolculuğu Başlıyor

Astronomi Eğitimi - Turabibaba KütüphanesiAstronomi Atölyesi kayıtları Turabibaba Kütüphanesi ve Semt Konakları’nda başladı.

Beyoğlu Belediyesi ilçede yaşayan çocuklar için başlattığı ve her yıl yoğun katılımla devam eden “Beyoğlu’nda Gelişim Çocuklardan Başlar” adlı eğitim kurslarına bu yıl astronomi atölyesini ekledi. Çocukların uzayı keşfedecekleri astronomi atölyesine 7-14 yaş grubu çocuklar katılabilecek.

Uzay’a Dair Herşey Bu Atölyede

Türk Astronomi Derneği ve İstanbul Üniversitesi Astronomi Bölümü onaylı eğitim atölyesinde çocuklar; gece ve gündüzün oluşumunu, ay tutulması nasıl gerçekleştiğini, yer çekimsiz ortamın nasıl oluştuğunu öğrenecekler. Ayrıca, gezegenler, galaksiler, karadelikler, göktaşlarının derinliklerine dalacaklar. Atölyenin bir diğer eğitimi ise uzay çalışmalarının tarihi olacak. Atronominin doğuşu, ilk uygarlıklarda astronomi, İslamiyette astronomi, önemli gözlemevleri, Türk bilim adamlar Ali Kuşçu ve Takuyiddin’in hayatı ve daha birçok tarihi bilgi çocukların ufkunu aydınlatacak.

Astronomi Atölyesi Kayıtları Ücretsiz

Yeni dönemde çocukların vazgeçemeyeceği kursların kayıtlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için 0212 361 33 14 nolu numaradan Turabibaba Kütüphanesi ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca, Semt Konaklarına başvurabilirsiniz.