3.Meraklı Zihinler Bilim Şenliği Başlıyor

Aysu Fındık-Kaptanpaşa İHOBeyoğlu Belediyesi ve İTÜ işbirliğiyle 5-6-7 Ekim 2017 tarihlerinde Taksim Meydanda kurulan Festival alanında  "3. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği" gerçekleştirilecektir.

Taksim Meydanı’nda her gün bir birinden farklı bilim gösterileri ve atölye çalışmaları 3 gün boyunca devam edecek.

İstanbul genelinde 23 farklı okulun ve Beyoğlu ilçesinden bütün okulların katılacağı Bilim Şenliğinde sahne şovları, gösteriler ve atölye çalışmalarıyla 20 kurumdan 35 farklı Atölye Çadırı bulunuyor.

Şenlik kapsamında 5-6 Ekim tarihlerinde randevulu yaklaşık 2500 öğrenci, randevusuz olarak da yaklaşık 10000 öğrenci bire bir atölye çalışması yapacak. 7 Ekim cumartesi günü ise serbest olarak şenlik alanı açık olacaktır. Etkinlikler ücretsizdir.

3 gün boyunca 10-17 saatleri arasında ziyarete açık olacak şenlikte, gün boyunca bir birinden farklı bilim gösterileri sahnelenecek.

5 Ekim Perşembe günü açılışı yapılacak olan Bilim Şenliğine dünyaca ünlü David Price bilim showlarıyla renk katacak.

İstanbul’un büyük çaplı bilim şenliğinde; teatral ve görsel açıdan zengin toplumun her kesimine hitap eden bilim gösterileri, öğrencilerin yaparak yaşayarak bilimi öğrenme şansı yakalayacağı tematik atölye çalışmaları, zeka oyunları standları, etkinliğin konsepti dahilinde üretilen projelerin sergileneceği proje standları yer alacaktır.