Beyoğlu’nda 15 Bin Öğrenci Bilimle Tanıştı

Beyoğlu’nda bu yıl 2.si düzenlenen “Meraklı Zihinler Bilim Şenliği” büyük ilgi gördü. Çocuklara bilimi severek öğretmek amacıyla düzenlenen şenlik kapsamında 15 bin 130 öğrenci atölye çalışmalarına katılırken, 300 binden fazla katılımcı da şenlik alanını ziyaret etti.

Beyoğlu Hareketleniyor festivalleri kapsamında Taksim Meydanı’nda düzenlenen 2. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği büyük ilgi gördü. Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen şenlik programına, İstanbul’un birçok ilçesinden ve Beyoğlu genelinden binlerce öğrenci, öğretmen ve veli katıldı. 24 farklı kurumdan 40 atölye standının yer aldığı şenlikte öğrenciler; uçak yapımından robot atölyesine, üç boyutlu yazıcılarla nesne yapımından, akıl oyunlarına kadar birçok farklı branşta çalışmaya katıldı.

15 BİN ÖĞRENCİ, 300 BİN ZİYARETÇİ

İstanbul’un ilk büyük çaplı bilim şenliği, çocuklar için festival havasında geçti. Dört gün boyunca 15 bin 130 öğrencinin atölye çalışmalarına katıldığı şenliği, 300 binden fazla katılımcı ziyaret etti. Ortaokul ve anaokulu öğrencilerini bir araya getiren etkinlikte; tematik atölye çalışmaları, bilimsel gösteriler ve bilim söyleşileri yapıldı.

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI OLMA YOLUNDA BÜYÜK BİR ADIM ATTILAR

Hafıza teknikleri, uygulamalı fen deneyleri, kolay öğrenme teknikleri, öğrenciler tarafından dikkatle izlendi. Öğrenciler, yoğun ilgi gösterdikleri faaliyetlerde, sahnede birebir uygulama yapma imkanı buldu. Model uçaklarını uçuran, yüzlerini boyatan çocuklar, geleceğin bilim adamları olma yolunda büyük bir adım attılar. Etkinlik alanına gelen öğrencilere, bilim şenliği logolu bileklik ve bez çanta da hediye edildi.