Beyoğlu’nda Çocuklar ‘Akıl Oyunları’ İle Öğreniyor

Beyoğlu Belediyesi, semt konaklarında verdiği eğitimlerle öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.Cihangir Semt Konağında “Akıl Oyunları” dersine katılan Namık kemal İlköğretim Okulu Öğrencileri bir yandan oyunlarını oynarken bir yandan dazihinsel becerilerini geliştirme imkânı buldular.

Beyoğlu Belediyesi hayata geçirdiği ‘Okul ve Konak Buluşması’ projesi ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine yardımcı olmaya devam ediyor.Beyoğlu Belediyesi bünyesindeki semt konaklarında verilen eğitimlerle ilkokul öğrencileri, bir yandan sanat ve kişisel gelişim etkinliklerine katılırken bir yandan da gerekli workshoplarladeneyimlemelerini sağlayarak farklı branşlar ve içerikler hakkında fikir sahibi olma imkanı buluyor.Proje kapsamında Cihangir Semt Konağında “Akıl Oyunları” dersine katılan Namık kemal İlköğretim Okulu Öğrencileri, mantık yürütebilme, motivasyon ve problem çözme gibi becerilerini geliştirme imkanı buldular.

ÇOCUKLARIN BİLİŞSEL VE PSİKOLOJİK GELİŞİMLERİNE FAYDALI

Zekâ Oyunları Eğitmeni ve Oyun DanışmanıÜmit Kenan Yavuz, çocukların oynayarak öğrendiklerini belirterek, “Zekâ oyunları çocukların eğitsel bilişsel psikolojik gelişimlerine faydalı oyunlardır. Çocukların yaşlarına uygun olarak seçtiğimiz bu oyunlarlabir yandan oynarken eğlenmesini sağlarken bir yandan da oynayarak zekâ gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.Genel olarak burada şuan 2. Sınıf öğrencilerimiz var.Beyoğlu Belediyesi’nin sunduğu buçalışmalarla 5-6 yaştan 14 yaşa kadar çocuklarımızı bu yollarla eğitiyoruz.” dedi.

AKADEMİK BAŞARILARA KATKI SAĞLIYOR

Yavuz, oyunlarla çocukların farklı alanlarda gelişimlerini sağladıklarını da belirterek, “Bunun sonucunda çocukların okul başarılarında artışlar oluyor.Mesela normalde okulda çok başarılı olmayan bir çocuk burada zeka oyunlarıyla kendini gösterebiliyorve gösterdikten sonra okulda farklı derslerde matematikte Türkçede kendini daha iyi ifade edebiliyor. Yani çocukların akademik başarısınada bir yandan burada katkı vermiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğlenerek öğrenmekten son derece memnun olduklarını belirten çocuklar ise “Oyunlarımızı öğrendik.Oyunlarımızı oynuyoruz. Bir şeyler öğrenmiş oluyoruz. Burada arkadaşlarımızla çok güzel vakit geçiriyoruz.” dediler.