TURABİBABA KÜTÜPHANESİ’NDEN YIL SONU GALASI

Turabibaba Kütüphanesi’ndeki kurslara katılan çocuklar, birlikte bir yıl boyunca öğrendikleri dans, müzik, tiyatro ve mehter gösterilerini yıl sonu galasında sahneye taşıdı. Çocukları küçük yaşta sahneye çıkartarak onları cesaretlendirip, iyiye, güzele yönlendirmeyi sağlamak olduğu söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Kültür sanat hayatı insanın ruhuna nüfus ediyor” dedi.

Turabibaba Kütüphanesi tarafından Kasımpaşa Sahili’nde düzenlenen yılsonu kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da katıldığı etkinlikte çocuklar, dans, müzik ve tiyatro gösterileri ile izleyenlere görsel bir şölen sundu. Etkinlikte çocuk mehter takımının sunduğu gösterileri izleyenlerden tam not alırken, müzik korosunun hazırladığı şarkılar izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Bütün gösterileri büyük bir dikkatle izlediğini ve çok beğendiğini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kefken Çevre Yaz Kampı, Turabibaba Kütüphanesi, Gençlik Merkezi gibi pek çok yerlerin tek amacının çocukları küçük yaşta iyiye, güzele yönlendirmek olduğunu vurguladı.

“KÜLTÜR SANAT HAYATI İNSANIN RUHUNA NÜFUS EDİYOR”

Çocuk mehteran takımının performansını hatırlatan Başkan Demircan, “Mehteranda görev alan her çocuğa gelecek için kattığımız bir değer var. Belki de okulda bir formül ezberleyerek asla edinemez. Şu sahneye çıkıp burada olmak çok farklı” diyerek öğretmeninin küçükken kendisini sahneye çıkarttığı anıyı kendisini dinleyenlerle paylaştı. Demircan, o anı hiçbir zaman unutmadığını, bu yüzden bu tür etkinliklerin çocuklar için çok eğitici olduğunun altını çizerek, kültür sanat hayatının insanın ruhuna nüfus ettiğini belirtti.