YILIN OKURLARI BAŞKAN DEMİRCAN TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

10 binden fazla üyesi bulunan Beyoğlu Turabibaba Kütüphanesi, geleneksel hale getirdiği “Yılın Okuyucusu” ödüllerini düzenlenen törende sahipleriyle buluşturdu. Çocukluğunda kütüphanelerin kimsenin içine girmediği yerler olduğunu  dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Turabibaba Kütüphanesi’nde düzenlenen renkli etkinliklerle çocukların ilgisini kütüphanelere çekmeyi başardık” dedi.

Turabibaba Kütüphanesi, “Yılın Okuyucusu” ödüllerini Beyoğlu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle dağıttı. 3 kategoriden oluşan ödül töreninde çocuklar, gençler ve yetişkinler yılın okuru sertifikasını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’dan teslim aldı. Turabibaba Kütüphanesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen ödül töreninde Turabibaba Kütüphanesi öğrencileri tarafından hazırlanan koro, tiyatro ve halk oyunları gösterileri ise izleyenleri kendine hayran bıraktı. Çocuklara olan sevgisi ile bilinen Başkan Demircan miniklerin gösterisini sevgi dolu bakışlarla izledi.

ÇOCUKLAR TURABİ KÜTÜPHANESİ’NDEN ÇIKMAK İSTEMİYOR”

Kütüphanenin çocukların ve yetişkinliklerin yaşamına sağladığı sosyal katkıya değinen Demircan, “Bizim zamanımızda böyle kütüphaneler yoktu, zaten kütüphaneler kimsenin içine girmediği bir yerdi. Ama biz bu anlayışı ortadan kaldırarak çocukların ilgisi çekmeyi başardık. Bunu, tiyatro, halk oyunları ve diksiyon gibi eğitici ve eğlendirici kurslarla yaptık. Şimdi ise çocuklar Turabibaba Kütüphanesi’nin içinden çıkmak istemiyor. Yeteneklerini keşfedip sosyal yönlerini de geliştiriyorlar” dedi.

İnsanların hayalleriyle yaşayıp, hayalleriyle hedeflerine ulaştıklarını belirten Demircan “Kefken Kampı, gençlik merkezleri ve kütüphanelerde amacımız çocukları hayallerindeki hedeflerine ulaştırmaktır. İnsanlar gördüklerine ne kadar yakın olursa, o kadar benimsiyor. Biz o yüzden bu etkinlikleri hayatımızdaki önemli kurumlarla yapıyoruz. Turabibaba Kütüphanesi de bizim için önemli bir kurumdur” şeklinde konuştu.

Program sonunda Başkan Demircan’a kültürel faaliyetlere verdiği destekten dolayı plaket takdim edildi.