ÇOCUKLARIN GELECEĞİ KÜTÜPHANELERDEN GEÇİYOR

51’inci Kütüphane Haftası dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte çocuklar ile bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çocukların geleceği için maddi imkanlardan çok kültür ve sanat alanında imkanların sunulması daha yararlı olacaktır” dedi.

Kütüphaneler haftası dolayısıyla İstanbul genelinde minik okurlara nöbetçi kütüphane olarak hizmet veren Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi, okumanın yanı sıra birbirinden ilginç eğitici ve öğretici eğlenceler düzenleyerek küçük misafirlerini ağırladı. Anne babaları ile birlikte Turabibaba Kütüphanesi'ne gelen öğrenciler, Hacivat Karagöz oyunu, ebru, minyatür - atölye çalışmaları, kitap ayracı çalışmaları ve akıl oyunları gibi faaliyetlerle aileleri ile hoşça vakit geçirdiler.

BAŞKAN DEMİRCAN ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Turabibaba Kütüphanesi'ndeki etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kütüphanenin her alanında düzenlenen farklı etkinliklere katılarak çocuklarla birlikte oldu.  Çocuklar ile tek tek ilgilenip sohbet eden Başkan Demircan, kütüphanelerin çocukların gelişimindeki önemimin büyük olduğuna değinerek, nöbetçi kütüphane uygulaması hakkında bilgiler verdi.

“HAYATIN HER ANINDA KÜLTÜR VE SANAT YER ALMALI”

Burada verilmek istenen mesajın hayatın her anında kültür ve sanatın yer alması olduğunu belirten Başkan Demircan, “Aslında bu bir şeyin işareti. Bunu en azından, Kasımpaşa için söyleyebiliriz. Burada gördüğünüz insanlar yavrularıyla birlikte eğitim ve öğretimin önemini anlamış durumdalar. Aslında anne ve babalar olarak bizim hayalimizde bu değil mi? Kamu olarak, devlet olarak, belediyeler olarak bu hizmetlerini veriyoruz ama bugün bütün gün, sonrasında gece yarısına kadar etkinliği yapmamız ayrı bir enerji, ayrı bir heyecan katti” şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIN GELECEĞİ KÜTÜPHANELERDEN GEÇİYOR"

Çocukların geleceği için maddi imkanlardan çok kültür ve sanat alanında imkanların sunulması daha yararlı olacağını sözlerine ekleyen Başkan Demircan, "Çocuklarımız buralardan aldığı bilgiyle, görgüyle, yaşadıklarıyla daha sonra hangi işi yaparsa yapsın onu daha iyi yapabilecek. İnovatifdüşünebilecek, yaratıcı olabilecek. O da buralardan bu etkinliklerden geçiyor.

Hedefimiz bu. Türkiye yeni dönemine çocuklarıyla birlikte kendini bu yaklaşımla hazırlayacak. Bu anlamda iyi diye görüyorum ve artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.