2009 – 2010 döneminin ilk yazar söyleşisi

Belediyemize bağlı Turabibaba Kütüphanesi 2008-2009 eğitim yılında olduğu gibi, 2009-2010 eğitim yılında da, çocuk, genç ve yetişkinlerden oluşan her yaş grubu okuyucuya kütüphaneyi sevdirerek okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphaneyi sosyal yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirmek amacıyla, yaş gruplarına uygun etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda geçen yıl Türk yazarlarla buluşan Turabibaba Kütüphanesi okuyucuları, 8 Ekim Perşembe günü İsveçli çocuk edebiyatı yazarları ile buluşacak. İsveçli çocuk edebiyatı yazarları ile yapılacak söyleşi, 8 Ekim Perşembe günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere, 90 ilköğretim öğrencisiyle, iki oturum halinde gerçekleştirilecektir.

“Her Çocuğa Bir Kitap”
İsveç Hükümeti’nin katkılarıyla, gerçekleştirilen proje kapsamında 10 İsveçli yazarın kitabı Türkçeye çevrildi ve basıldı. Anadolu’nun değişik şehirlerinde ya da büyük şehirlerin yoksul semtlerinde eğitim görmekte olup, nitelikli kitapları alma imkânı bulamayan öğrencilere bu kitapların ulaştırılmasını hedefleyen çalışma kapsamında Kütüphanemizde İsveçli yazarlarla söyleşi düzenlenecektir.