Demircan "Derdimiz çocukları geleceğe hazırlamak"

Turabibaba Kütüphanesi, yaz okulları kapanış programında, muhteşem sahne gösterileri ile Kasımpaşa halkına unutulmaz anlar yaşattı. Minik öğrencilerin yıldızlaştığı gecede sahnede konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan "Derdimiz çocukları geleceğe hazırlamak" dedi.

Yaz boyunca 11 ayrı branşta yaz okulu eğitimi veren Turabibaba Kütüphanesi, Kasımpaşa İskelesi'nde hazırladığı gala gösterisinde izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. 2 ay boyunca aldıkları eğitimi sahneye taşıyarak ayrı bir heyecan yaşayan çocuklar tiyatro, dans, koro ve müzik gibi birbirinden harika gösterilere imza atan öğrenciler konuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Turabibaba Kütüphanesi'nin yaz etkinliklerinin ortaya çıkarttığı bu güzellikleri hep beraber paylaştıklarını belirten Demircan "Hayatta her şey okuldan ibaret değil, matematik formüllerinden ibaret değil. Çocuğun kendisini ifade etmesi, anlatması gerek. Mesela bunu yapabilmenin en iyi yollarından biri de tiyatrodur. Bununda yolu kültür sanattan geçer. Biz her şeyi çocuklar için yapıyoruz. Derdimiz çocukları geleceğe hazırlamak" şeklinde konuştu.

Demircan "Okulların öğretemediği açıkları kapatıyoruz"

Son 11 yılda bir çok faaliyet gerçekleştirdiklerini söyleyen Demircan "Çocukları Kefken Çevre ve Yaz Kampı'na götürüyoruz, ama orada 1 hafta boyunca yan gelip yatırmıyoruz, tiyatro öğretiyoruz, resim öğretiyoruz, okulların öğretemediği açıkları kapatıyoruz.

Kütüphanelerde, gençlik merkezlerinde, semt konaklarında tamda yapmak istediğimiz budur" diye konuştu.

2 aylık süreçte, tiyatro, drama, resim, kil çalışmaları, halk oyunları, gitar, bağlama, koro, keman, mutlu düşler atölyesi ve karikatür gibi 11 farklı branşta eğitim alan öğrenciler, yaz okulu kapanış programının sonunda ise mezuniyet başarı plaketlerini Başkan Demircan'ın elinden aldı.