En renkli Kütüphane Haftası

Kütüphane Haftası Beyoğlu’nda zengin programlarla kutlandı. Beyoğlu Belediyesi tarafından “Her güne etkinlikler Turabibaba Kütüphanesi’nde” sloganıyla başlatılan hafta boyunca kütüphane gece 22.00’a kadar açık kaldı. Düzenlenen programlara çocuklar, gençler ve yetişkinler büyük ilgi gösterdi.

31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen kutlamalar “Kütüphanenin Sesi: Sahne Senin Öğretmenim” şenliği ile başladı. Yazar İlknur Bektaş’ın “Kara Fatma” isimli eserini anlatıp imzaladığı ikinci gün etkinliklerinde Şair-Yazar Bestami Yazgan da “Medeniyetimizin Sözlü Kütüphaneleri” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

2 Nisan Çarşamba günü ülke çapında yapılan “Türkiye Okuyor” etkinliği kapsamında toplu halde kitap okundu. Aynı akşam yazar Şenol Tombaş “Yazarlığın Gizemli Dünyası”nı anlatırken, yazar Yusuf Dursun da “Ortak Dilimiz Sevgi” kitabını okudu.

Yazar Melih Tuğtağ’ın “Çocuklar neden kitap okusun ki?”, Şair-Yazar Ahmet Efe’nin “Tarihimizin Zirve Yazarları” başlıklı söyleşilerinin gerçekleştirildiği 3 Nisan programları Kemal Kaya’nın Drama Atölyesi ile sona erdi.

4 Nisan Cuma etkinliklerinde yazar Mehmet Nuri Yardım “Kütüphane Kuranlar”, Mustafa Çakıcı da “Osmanlı Türkçesi Ne İşe Yarar?” başlıklı söyleşiler gerçekleştirdi. Nagehan Dereli’nin Ebru Atölyesi de büyük ilgi gördü.

Cumartesi günü Okçular Vakfı'nda düzenlenen “Kitap Tutan Eller Şenliği” de kalabalık bir kitle tarafından ilgiyle izlendi. Kütüphaneden kurs alan öğrencilerin hazırladıkları performansların sergilenmesiyle başlayan Şenlik’te, Turabibaba Çocuk Korosu seslendirdikleri türkülerle beğeni aldı. Halk oyunları grubunun özellikle Silifke yöresine ait oyunu ilgi ile izlendi. Artvin ve Üsküp yöresi oyunları da beğeni topladı. Drama öğrencilerinin sunduğu “İçimizden Hikayeler” ve “Bizim Sınıf” oyunları izleyiciler tarafından beğenildi. İlkokul 1. sınıfa giden ve henüz 5 yaşında olan iki miniğin mental aritmetik şovu ise tam not aldı. Zengin içerikli şenlik “Mehmet Akif'i Anlamak” adlı tiyatro oyunu ile sona erdi.

Aynı akşam Kemal Kaya “Drama ve Beden Dili Atölyesi”ni sunarken, Yusuf Çağlar “Eskimeyen Kütüphaneler: Sahaflar”, Adil Sarmusak da “Yaşayan Şahitler” başlıklı söyleşileriyle izleyicilerin beğenisini kazandılar.

Zengin kutlamalar, 6 Nisan Pazar günü Nagehan Dereli’nin sunduğu Ebru Atölyesi ile sona erdi.