Yabancı Yazarlar Beyoğlu Belediyesi Kütüphanelerinde

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) ile ülkemizde bulunan yabancı yazarlar, Beyoğlu’nda, Beyoğlu Belediyesi Turabibaba ve Okmeydanı Kütüphaneleri’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşi programları, 4 Mayıs Pazartesi günü Fatima Sharefeedin ile Turabibaba Kütüphanesi’nde başladı. 100 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen söyleşiye çocuklar, kendilerine Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan’ın hediyesi olan kitapları ile katıldılar. Yazarın İbn-i Batuta isimli kitabı üzerinden gerçekleşen söyleşi, TRT Çocuk televizyonu, Haberin Olsun Programınca da görüntülendi.

Festivalin 2. Günü Armine Anda Okmeydanı Kütüphanesi’nde 40 öğrenci ile atölye çalışması gerçekleştirdi. Yazar Anda, Perşembe günü de Turabibaba Kütüphanesi’nde, 100 öğrenci ile iki ayrı atölye çalışması gerçekleştirdi.

Çarşamba günü Okmeydanı Kütüphanesi’nde Fatima Sharefeedin 100 öğrenci ile bir araya geldi. Öğrenciler, kendilerine Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan’ın hediyesi olan kitaplarını yazara imzalattılar. Öğleden sonra Bjorn Sortland ile bir araya gelen öğrenciler eğlenceli ve bir o kadar da eğitici zaman geçirdiler.

6 Mayıs Çarşamba günü Turabibaba Kütüphanesi’nin konuğu Helga Bansch’tı. Yazar Bansch, Çocuklar için hazırladığı Mini Japon Tiyatrosu (Işıklı ve Resimli bir Pano) ile sunumunu gerçekleştirdi. Turabibaba Kütüphanesi’nde, 2 söyleşi ve atölye çalışması gerçekleştiren Yazar, 100 öğrenciye kendileri için özel hazırladığı kartpostalları imzaladı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan’ın sağladığı imkânla, Beyoğlu’nda 500 öğrenci Turabibaba ve Okmeydanı Kütüphaneleri’nde yabancı yazarlarla buluştu. Söyleşilere katılan öğretmen ve öğrenciler, Başkan Demircan’a teşekkürlerini ilettiler.